pemandu cacat

Posted: Disember 8, 2009 in jenaka, motivasi, sosial/budaya

pg td masa memandu dtg keja, ada sebuah keta berenti kat sebelah kiri aku masa lampu merah. spontaneously, aku toleh ke kiri, pemandunya sparuh usia, berkopiah, misai kemas, dan kedua2 tangan beliau kudung (kudung antara siku dan pergelangan tgn bg yg normal). alhamdulilah beliau berkeupayaan untuk memandu! w/pun kedua tgn beliau tanpa jari untuk memegang stereng.

selepas traffic light, aku memandu mcm biasa dgn diikuti oleh beliau di belakang.  di kelajuan 80km/j (keta aku) dia memotong keta aku, di selekoh, dan di jalan yg berdouble line! perghh biar betul pakcik nih? di cermin belakang kereta beliau ada stiker tulisan ‘pemandu cacat’ tanpa logo kerusi roda seperti yg biasa dilihat.

keta beliau di hadapan aku. sekejap2 lampu brek keta beliau menyala. tekan brek lagi. tekan brek lagi. ada basikal kat tepi, beliau tekan brek. ada keta dtg kat lane sebelah sana, dia tekan brek. jalan selekoh sikit, dia tekan brek lagi. aku follow dia dlm lebih kurang kelajuan 80 – 90km/j. ishkkk pakcik nih, apekehal dok tekan2 brek nih?! pastu pulak keta beliau asyik2 ke kiri ke kanan kdg2 melepasi line tengah.

aku berkesimpulan, beliau nak cepat tapi memandu dgn gabra dan takut2. agak2nyalah. pakcik, biar lambat sikit takpalah, asalkan selamat dan pemandu lain tak saspen dgn pakcik.

Komen-komen
  1. Najwa Aiman berkata:

    Sure ke yang cacat hanya anggota badan dia je? Mental dia tak cacat ke?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s