rumahku syurgaku…

Posted: Disember 3, 2009 in agama, motivasi, pendidikan, sosial/budaya

Sedikit nasihat kepasa suami: Isteri bukan robot, bukan hamba, mereka adalah taman mesra, tugas mereka antaranya adalah mudahkan korang taat perintah Allah, bila mereka dah masak, basuh pinggang, kemas dapur…, basuh baju, jemur baju, sidai baju, sorting baju, lipat baju, gosok baju, kemas rumah, sapu sampah, buang sampah, bla bla bla.. maka korang kenalah 5 waktu pergi solat di masjid.

Solat kat rumah ni untuk perempuan, mereka dah penat buat kerja rumah, biarlah mereka berehat dan beribadat di rumah, korang pergilah ke masjid, dan bukan setakat pergi masjid sahaja, pergilah belajar ugama, berjihad dan sebagainya, kelak isteri kat rumah dapat jugak pahala, balik nanti bolehlah ajar anak bini tentang hal ehwal ugama…

Sesungguhnya di akhir zaman, hanya dua golongan yang terselamat dari fitnah Dajjal iaitu Lelaki yang banyak habiskan masa di masjid dan Wanita yang banyak habiskan masa di rumah.

sila naik keretamayat untuk edisi penuh

Komen-komen
  1. Najwa Aiman berkata:

    Huh…? Semua tu kena suruh isteri buat ke? Aiyooo… Maknanya approach wa selama ni sudah silap laaa… lepas ni aku mesti perintahkan isteri aku take over kerja-kerja basuh pinggan, kemas dapur, sidai baju, sapu dan buang sampah tu… hmmm…

  2. irsha berkata:

    bukan kena suruh! isteri yg baik akan sebaiknya jaga dan menyenangkan suami dia. suami yg baik pula jaga dan menyenangkan isteri dia. faham2 lah.
    tp aku akui yg 5 waktu tu best klu dpt istiqamah kat masjid/surau @ mana2lah janji berjemaah. samada jd imam atau ma’mum

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s